Orbán: A járvány legnehezebb két hete jön

2021. február 25. – 15:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Csupa rossz hírem van, az újfajta mutációk megjelenése miatt az egész járvány legnehezebb két hete áll előttünk”

– mondta csütörtöki videós bejelentkezésében Orbán Viktor. A kormányfő utalt rá, hogy korábban szakértőkkel konzultált a járványhelyzet alakulásáról. Nőni fog a fertőzések száma, olyan terhelés lesz a kórházakon, mint még soha. Minden orvosra, ápolóra és lélegeztetőgépre szükség lesz, tette hozzá. Mindenkit arra kért, hogy tartsa be a járványügyi előírásokat. „Versenyt futunk az idővel, de ha sokan regisztrálnak és sokan oltják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül” – zárta bejelentkezését a miniszterelnök.

Csütörtökön 4385 újabb esetben mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ami azért lényeges, mert utoljára december közepén volt ilyen magas ez az adat. Ezzel 414 514 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Meghalt 120 beteg, így az elhunytak száma 14 672 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 315 781 fő, az aktív fertőzöttek száma 84 061 fő. 4836 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 411-en vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília országos tisztifőorvos csütörtöki tájékoztatóján is megerősítette, hogy a járvány harmadik hulláma elkezdődött, annak is még a felívelő szakaszában vagyunk. A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy március 15-ig biztosan érvényben maradnak a jelenlegi korlátozó intézkedések.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!