Kivették belőle a nemzeti szót, így megint elérhető a maszk- és oltásellenes koronavírus-konzultáció

2021. február 24. – 12:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újra elérhető az az oltásellenes „Koronavírus Konzultáció”, amely korábban még „Nemzeti Koronavírus Konzultáció” néven futott, de akkor egy időre elérhetetlenné vált. Most kivették belőle a nemzeti szót, és már Gődény György neve is ott van az oldalon.

Múlt héten írtunk arról, hogy egy oltásellenes, kamu nemzeti konzultáció került ki a netre. Akkor még semmit nem lehetett tudni az oldal hátteréről, nem lehetett biztosan tudni, hogy ki állította össze a maszk- és oltásellenességet sugalló kérdéseket, ráadásul az egész nagyon hasonlított a hivatalos, kormányzati nemzeti konzultációra. A Miniszterelnöki Kabinetiroda ezért csalás és személyes adattal való visszaélés miatt büntetőfeljelentést tett, másnap délutánra pedig elérhetetlenné is vált az oldal. Az üzemeltető vélhetően azóta emiatt vette ki a nevéből a nemzeti szót.

Most az adatkezelési tájékoztatóban Gődény Györgyöt tüntetik fel az oldal működtetőjeként, aki egyébként a múltkori, „nemzeti” néven futó kérdéssort is megosztotta. Így tett ezzel a módosított oldallal is, hangsúlyozva, hogy ezt a konzultációt „minél nagyobb számban kellene kitölteni és megosztani a környezetünkben élőkkel is, hogy minél reálisabb képet alkossunk a társadalomnak a koronavírus járvánnyal kapcsolatos, manipulációktól mentes véleményéről”.

A szövegen csak minimálisat változtattak, néhány a most fent lévő kérdések közül:

  • Heves vitákat váltott ki, hogy a vírus ellen sietve kifejlesztett vakcinák nem hatékonyak, sőt az évekig tartó biztonsági tesztelések kihagyása miatt veszélyesek is lehetnek, és senki nem vállal emiatt felelősséget.
  • Sokszor szembesülünk azzal, hogy akik nem akarják beoltatni magukat, azokat különféle formában fenyegetik, hátrányosan megkülönböztetik, vagy akár nyomásgyakorlással is az oltásra kényszerítik. Ön szerint kényszeríthető legyen bárki, hogy beoltassa magát?
  • Egyre többen követelik a szájmaszkok viselésének megszüntetését, aminek az egészségre gyakorolt negatív hatásait szakemberek és nemzetközi kutatások is alátámasztják. Ráadásul a hatékonysága is megkérdőjelezhető, és hamis biztonságérzetet kelt a viselőjében. Ön szerint fenn kell-e tartani a kötelező szájmaszk viselést?

A maszk- és oltásellenes mozgalmak a koronavírus elleni védekezés legnagyobb akadályát jelentik; vezetőik a százezres rajongótábor mellett százmilliós bizniszeket is építenek, miközben a kormány ügyet sem vet rájuk. Pedig a hírhedt rémhírterjesztős törvényt mintha Gődény, Lenkei vagy Tamasi doktorra szabták volna. Itt írtunk arról, hogy miért érinthetetlenek a járványtagadó celebek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!