Oltásellenes, kamu nemzeti konzultáció kering a neten, Gődény is megosztotta

2021. február 16. – 09:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ismeretlen hátterű „Nemzeti Koronavírus Konzultáció” vált elérhetővé az interneten, egyelőre semmit nem tudni arról, hogy ki állította össze az oltásellenességet sugalló kérdéseket. Többen megosztották már az oldalt, köztük van Gődény György vírustagadó gyógyszerészceleb is.

„A koronavírus járvány 2020 tavasza óta példátlan helyzet elé állította hazánkat. (…) Az oltóanyagok megjelenésétől sokan várják a szigorítások megszüntetését. (…) Abban mindenki egyetért, hogy a járvány elleni intézkedések közül csak azok hatékonyak, amelyek nagy társadalmi támogatottsággal bírnak. Ezért nagyon fontos most az Ön véleménye, és emiatt kérjük, hogy a különböző védekezési formák társadalmi elfogadottságának tisztánlátása érdekében legyen a segítségünkre azzal, hogy válaszol a kérdésekre” – olvasható az oldalon.

A bevezető még nem is annyira extrém, de aztán jönnek a furábbnál furább kérdések. Néhány ezek közül:

  • Heves vitákat vált ki, hogy a vírus ellen sietve kifejlesztett vakcinák nem hatékonyak, sőt az évekig tartó biztonsági tesztelési fázisok kihagyása miatt még veszélyesek is. Ráadásul senki nem vállal értük felelősséget. Ön megbízik a vakcinákban és önként beoltatná magát?
  • Sokszor szembesülünk azzal, hogy akik nem akarják beoltatni magukat, azokat különféle formában fenyegetik, hátrányosan megkülönböztetik, vagy akár nyomásgyakorlással is az oltásra kényszerítik. Ön szerint kényszeríthető legyen bárki, hogy beoltassa magát?
  • Egyre többen emelik fel a hangjukat a szájmaszkok viselése ellen, aminek az egészségre gyakorolt negatív hatásait szakemberek és nemzetközi kutatások is alátámasztják. Ráadásul a hatékonysága is megkérdőjelezhető, és hamis biztonságérzetet kelt a viselőjében. Ön szerint fenn kell-e tartani a kötelező szájmaszk viselést?
  • A járványhelyzetre hivatkozva nagyon sok büntetés és bírság lett kiszabva, sokszor apróságok vagy hibás és ésszerűtlen helyzetek, olykor pedig előre nem várt dolgok és események miatt. Ön szerint kell-e büntetést kiszabni bárkire a védekezési szabályok megsértéséért?

Az oldalon semmilyen infó nincs arról, hogy ki áll a furcsa konzultáció mögött, a jogilag aggályos adatvédelmi nyilatkozatban is csak „üzemeltetőként” hivatkoznak magukra.

Gődény: Jó hír

A konzultációt megosztotta Gődény György is, aki azt írta Facebook-posztjában: „JÓ HÍR, hogy végre manipulációktól mentes kérdésekre adhatunk válaszokat! Reméljük, ez is elősegíti a mielőbbi nyitást. Nem szokásom, de a járvánnyal kapcsolatos online konzultáció kérdőívét még én is kitöltöttem, és ezt javaslom mindenkinek, hogy tiszta kép legyen a valós társadalmi igényekről és az elvárásokról is. Bízzunk abban, hogy tiszteletben tartják majd a lakosság véleményét, és a jövőben ez alapján hoznak döntéseket, nem pedig a média és a politika érdekei szerint.”

A maszkellenes és járványtagadó mozgalmak a koronavírus elleni védekezés legnagyobb akadályát jelentik; vezetőik a százezres rajongótábor mellett százmilliós bizniszeket is építenek, miközben a kormány ügyet sem vet rájuk. Pedig a hírhedt rémhírterjesztős törvényt mintha Gődény, Lenkei vagy Tamasi doktorra szabták volna. Itt írtunk arról, hogy miért érinthetetlenek a járványtagadó celebek.

Frissítés: Csalás és személyes adattal való visszaélés miatt hétfőn büntető feljelentést tett a Miniszterelnöki Kabinetiroda. „Ismeretlen személyek hamis konzultációs oldalt hoztak létre https://nemzetikonzultacio.online/ néven, mely oldal azt a látszatot kelti, hogy ez a kormány hivatalos konzultációs oldala. Magyarország Kormánya a hét második felében indítja el online konzultációját az újraindításról. A részletekről a hét folyamán tájékoztatjuk a nyilvánosságot” – írták.

Frissítés 2.: Az oldal kedd délutánra elérhetetlenné vált.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!