Fekete-Győr András Navalnijéhoz hasonlította saját bírósági ügyét az első tárgyalás után

2021. február 24. – 15:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán volt az első rendes tárgyalása annak az ügynek, amelyben az ügyészség 1 év 6 hónap börtönbüntetést kért három évre felfüggesztve Fekete-Győr Andrásra, a Momentum Mozgalom elnökére. A politikus ellen még szeptember végén emeltek vádat, amiért 2018 decemberében füstgránátot dobott a rendőrökre a túlóratörvény miatt szervezett tüntetésen.

„Én világéletemben minden tettemért vállaltam a felelősséget, minden tettem következményét vállaltam”

– mondta a tárgyalás után tartott online sajtótájékoztatón a Momentum miniszterelnök-jelöltje. Fekete-Győr azt is hangsúlyozta, hogy szerinte soha nem bántott senkit, és 2018 decemberében sem ártott senkinek. Ezután azzal folytatta, hogy Alekszej Navalnijéhoz hasonlította a saját ügyét:

„Nem Oroszországban vagy Fehéroroszországban vagyunk, ahol prominens politikusokat célszerű rács mögé juttatni és bírósági eljárás alá fogni”

– mondta, hozzátéve, hogy szerinte Magyarországon is egy korrupt, kivénhedt és keleti típusú rezsim ellen kell küzdeni. A Momentum elnöke felsorolta, hogy helyette ki mindenki ellen lehetne bírósági eljárást folytatni: Polt Péter főügyész ellen, a miniszterelnök veje, Tiborcz István ellen, továbbá Szijjártó Péter külügyminiszter ellen. Végül beharangozott egy hétvégi egy kampányeseményt is, ahol ígérete szerint a rendszer megváltoztatásának „pontos, biztos” tervét lehet majd megismerni.

Fekete-Győr András a pártja miniszerelnök-jelöltjeként nemrég interjút adott a Telexnek. Akkor is beszélt arról, hogy szerinte Orbán, Rogán, Mészáros bűnözők, akiknek bíróság előtt van a helyük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!