Elküldték a SZEMlélek főszerkesztőjét és kreatív igazgatóját, le is állt a keresztény magazin

2021. február 22. – 12:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A Felebarátok Egyesület elnöke, Ikotity István 2021. február 18-án egyoldalúan felmondta február 1-re visszadátumozva a SZEMlélek értékmagazin főszerkesztőjének és a médiacsoport kreatív igazgatójának megbízását. Ez a döntés ellentétes a Felebarátok Egyesület elnökségének szándékával. A kialakult helyzet rendezéséig nincs lehetőség az értékmagazin felelős szerkesztésének folytatására” – írta a SZEMlélek szerkesztőségnek közleménye.

A Felebarátok Egyesület (FBE) egy katolikus közösség, amelynek célja, hogy a katolikus egyház tanítását közvetítse, erősítve a katolikus identitást. A SZEMlélek élén tavaly októberben volt egy főszerkesztőváltás, ekkor vette át a lap irányítását Sáhó Eszter főszerkesztő Gégény Istvántól, aki kreatív igazgatói posztot kapott. Most őket bocsátották el – írja a Média1. Egyik szerzőjük, Gundel Takács Gábor a Telexnek adott interjújában úgy fogalmazott: „az oldalt inkább kereszténynek szeretjük hívni, mert ez az a közös nevező, ami összeköti az itt dolgozó embereket (…) mi párbeszédet és gondolatokat szeretnénk ébreszteni”.

Gégényék a gyors jelzés után egy valamivel hosszabb bejegyzésben már azt írják, „másként, de folytatjuk tovább”. Ebben meg is jegyzik, nem szeretnének visszafelé mutogatni, szócsatákban részt venni, csak békésen folytatni a tevékenységüket. „Amint lesz olyan forma, amin keresztül támogatást tudunk fogadni, jelezzük majd, hogy aki fontosnak tartja a SZEMlélek létét, hozzájárulhasson a fennmaradásunkhoz” – írják.

Telefonon elértük Gégény Istvánt, a Szemlélek alapítóját, és a megbízásának visszavonásáig a Szemlélek médiacsoport kreatív igazgatóját – akivel 2016-ban a 444 készített hosszabb interjút –, és azt mondta, kénytelenek voltak ugyan beszüntetni a tevékenységüket, de a szemlélek közössége mindenképp folytatni szeretné az írást, és abban is nagyon bíznak, hogy ezt Szemlélek néven tehetik majd meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!