Szegedtől 38 kilométerre, egy felüljárón, kihűlve találták meg Szabó Bálint önkormányzati képviselőt

2021. február 17. – 19:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrök az M43-as autóút egyik makói felüljáróján, kihűlve találták meg hétfőn este 8 óra körül Szabó Bálint független önkormányzati képviselőt. Onnan azonnal a sürgősségi osztályra szállították, ahonnan még aznap este hazaengedték. A politikus az RTL Híradónak kamerán kívül azt mondta, hogy nem önszántából ment Makóra, de ennél több részletet nem árult el. A riporter szerint a képviselőt láthatóan megviselték a történtek.

Szabó hétfőn reggel még elment futni, a sportolásból azonban nem ment haza, ezért a rendőrség eltűntként kezdte keresni, estére viszont levették a fotóját a körözési oldalról, és csak annyit közöltek a lapokkal, hogy a férfi életben van. A Szeged.hu önkormányzati lap ezután több, egymástól független forrásra hivatkozva azt írta, hogy egy szolgálaton kívüli rendőr talált rá egy út szélén Szabó Bálintra, akit ezután Makóra, az SZTE pszichiátriai klinikájára szállíthattak.

A képviselő hétfő reggelre sajtótájékoztatót hívott össze, ahol leleplező információkat akart közölni Botka Lászlóról, de azon már nem jelent meg. A Szegedma.hu szerint Szabó a napokban „több tucat bizonyítékot, fotókat, hangfelvételeket adott át” a kormánypárti Pesti Srácok egyik újságírójának, Füssy Angélának.

Botka László, Szeged polgármestere is kommentálta a történteket. A Facebookján azt írta: „Nyolc éve, 2013-ban rám törte az irodám ajtaját egy Vas megyéből ideköltözött ember, akit nem ismertem azelőtt, az elmúlt nyolc évben heti rendszerességgel, összesen legalább 150 »leleplező«️ sajtótájékoztatón beszélt hazugságokat rólam! Mindig bepereltem és nyertem ellene! Tőlem megtarthatta volna a 151. hazugság tájékoztatóját is. Azt azonban nem tűrhetjük, hogy egy gyógykezelésre szoruló ember Szeged rossz hírét kelti!”

Szabó Bálint tavaly márciusban kocsijával keresztbe állt az egyik szegedi kereszteződésben, hogy a járvány elleni védekezés érdekében leállítsa a városi tömegközlekedést. A képviselőt végül a rendőrök vitték el. Még 2019-ben Szabó jogerősen pert vesztett Botka László ellen, és egymillió forintos sérelemdíjat kell fizetnie a szegedi polgármesternek. A bírósági eljárás azután indult, hogy Szabó a kormányközeli Echo tévében, egy interjúban azt állította, hogy a „Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak”. A képviselő állításait átvevő Szegedma.hu-t a bíróság szintén elmarasztalta a perben. 2017-ben pedig azért vitték el bilincsben a városházáról az akkor még a Szeviép-ügy károsultjait védő Szabót, mert megzavarta a rendet, és egy petíciót akart átadni a karzatról.

A rendőrség a hétfői eltűnés után személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!