Egyre nagyobb a káosz az utakon az időjárás miatt

2021. február 11. – 08:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több baleset is történt országszerte az utakon, miután csütörtök reggelre megérkezett az országba az a hidegbetörés, amire korábban figyelmeztettek.

  • Az M0-s autóúton az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os kilométernél, Törökbálint térségében egy nyerges vontató, egy teherautó, egy kistehergépkocsi és egy személyautó ütközött össze. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra és torlódásra kell számítani.
  • Több jármű ütközött össze az M3-as autópályán is, Budapest felé a 69-es kilométernél, a Gyöngyös-Nyugat csomópontnál. Egy sávon araszol a forgalom, nagy a torlódás.
  • Ugyancsak Budapest felé, Polgár térségében, a 171-es kilométernél két kamion és egy rendőrautó szenvedett balesetet, ott a külső sávot zárták le.
  • Az M4-es autóúton, a főváros felé vezető oldalon egy autó szalagkorlátnak ütközött Üllőnél, a 25-ös kilométernél, itt szintén sávlezárásra kell számítani.
  • Az M7-es autópályán egy kamion keresztbe fordult a főváros felé vezető irányban, a 28-as kilométernél, a Martonvásár csomópontnál. Csak a belső sávon araszolnak a járművek, nagy a torlódás.
  • Az M1-es autópályáról az M0-s autóútra történő felhajtás csak egy sávon lehetséges, mert a csomópontban baleset történt.
  • A 25-ös főúton Eger és Szarvaskő között autóbusszal ütközött egy gépkocsi. A balesetben ketten sérültek meg, mindketten az autóban utaztak.
  • A 4-es főúton Nyírtass és Ajak között két személygépkocsi ütközött egymásnak.
  • Pest megyében, a 3-as főút Gödöllő és Domonyvölgy közötti szakaszán pedig lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi.

Csak akkor induljon útnak, ha muszáj

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arról számolt be, hogy a havazás és az erős szél miatt éjféltől csütörtök reggelig száz esethez riasztották országszerte a tűzoltókat. Jellemzően letört ágak, kidőlt fák okoztak kisebb fennakadásokat, illetve több esetben árokba csúszott, elakadt járművek műszaki mentésénél kellett beavatkozniuk a tűzoltóegységeknek.

Nógrád megye négy településén vezetékszakadás miatt 2500 helyen szünetel, vagy akadozik az áramszolgáltatás, ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is voltak szolgáltatáskimaradások.

Az OKF arra figyelmeztet mindenkit, hogy aki teheti, ónos eső, havazás, vagy hófúvás miatt érvényben lévő másodfokú, narancs riasztás ideje alatt ne induljon útnak. Ha az utazás elkerülhetetlen, megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival történjen ez.

„Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és valamilyen ételt hosszabb várakozás esetére”.

Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!