Varga Judit: Szél Bernadett aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat

2021. február 9. – 13:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Szél Bernadett nem elég bátor ahhoz, hogy megismerje a valóságot!”

– ezzel a mondattal kezdi Varga Judit igazságügyi miniszter Szél Bernadett parlementi képviselőnek címzett Facebook-bejegyzését. Varga szerint Szél „rosszindulatú posztokat írogat”, amivel aláássa a hazai áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat, amivel árt a bajba jutott embereknek.

Majd azzal folytatja, hogy az Igazságügyi Minisztérium meghívta Szél Bernadettet, hogy megismerhesse az Áldozatsegítés Évének eddig elért eredményeit. Varga szerint a duplájára bővítették az Áldozatsegítő Központok hálózatát, civil szervezetekkel működnek együtt, és médiakampányban foglalkoztak a kapcsolati erőszakkal, az iskolai zaklatással és az unokázós csalásokkal. „Képviselő asszony nem elég bátor, hogy megismerje a valóságot. A nyílt levélre nem válaszolt, a meghívást nem fogadta el” – írta Varga.

Szél Bernadett január 18-án írt arról a Facebook-oldalán, hogy Magyarországon 2019-ről 2020-ra 65 százalékkal nőtt a regisztrált családon belüli erőszakos cselekmények száma, míg a szexuális erőszak 36 százalékkal, a kényszerítés 70 százalékkal, az emberölés pedig 44 százalékkal lett több. „A három illetékes miniszter közül egyik sem tesz semmit a járvány alatti kapcsolati erőszak áldozatai érdekében”- írta., és hozzátette, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszternek és Varga Judit igazságügyi miniszternek is elküldi azokat a kérdéseket, amiket ilyenkor szerinte fel kell tenni a kormánynak.

Az Európai Bizottság a héten indított konzultációt a nők elleni és a családon belüli erőszakról, amelyből azt akarják megtudni, hogy a tagországok milyen intézkedéseket vezettek be az ilyen típusú bántalmazások ellen.

Frissítés: Szél Bernadett kedd délután reagált Varga Judit posztjára. Azt írta, semmi akadálya annak, hogy beszéljen vele a miniszter, „sőt nagyon köszönöm, hogy figyelemre méltatja a családon belüli erőszak elleni erőfeszítéseimet. Azért arra kérem, hogy legközelebb, ha meg szeretne hívni valahova, ne a sajtón keresztül üzenjen — mifelénk, ha valakit látni szeretnénk, nem így szokás, hanem mondjuk írunk neki egy levelet” – írta Szél, aki a palamenti emailcímét ajánlotta a kapcsolatfelvételre, és megosztotta az Alfahírnek a témában adott interjúját is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!