A Molnár Áron által megnevezett színész-rendező nem tartja szexuális zaklatásnak, ami történt

2021. február 9. – 00:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megszólalt Frenkó Zsolt színész-rendező, akiről Molnár Áron színész, a noÁr Mozgalom alapítója a Partizán videóinterjújában hétfő este azt állította, hogy tizenhat éves korában zaklatta. Molnár azt mondta, hogy egy lakásban a férfi fürdés után meztelenül odaállt elé, törölközővel a haját szárítgatva, egy másik alkalommal pedig a kocsiban elbúcsúzáskor csapott rá és simította végig a combját.

Akkoriban még azt gondolta, „biztosan csak ilyen a színész szakma, a művészvilág”. Csak évekkel később ismerte fel, hogy mindez nem volt helyénvaló, normális, akkor, amikor kirobbant Marton László zaklatási ügye. Sárosdi Lilla színész 2017-ben állt a nyilvánosság elé azzal, hogy Marton László rendező húsz évvel korábban orális szexre akarta kényszeríteni egy kocsiban.

Molnár azt mondta, azért nevesítette a férfit, mert nem akar tovább teret adni a rejtett abúzusoknak. Azt is mondta, hogy biztosra tudja, ez a férfi már senkit nem zaklat többé. A férfi nevét eredetileg nem írtuk ki, de próbáltuk megszólaltatni az ügyben. A 24.hu-nak sikerült elérnie a Molnár által az interjúban megnevezett Frenkó Zsoltot, aki reagált nekik. Frenkót elsősorban a Jóban Rosszban című sorozatból ismerheti a szélesebb közönség.

Az 57 éves színész-rendező azt mondta, a videót még nem látta, de egy Messenger-üzenetet kapott Molnár Árontól, amelyben leírta neki az interjúban elmondottakat. „Én azt nem nevezném szexuális zaklatásnak, én nem is emlékeztem erre, de valószínűleg pontosan ez történt, amit Áron mondott. Nem is értettem, miért kezdte az üzenetét ezzel, hogy sokáig tartogatta, amit csináltam vele” – mondta a 24.hu-nak.

Frenkó Zsolt rendező Moliére Tartuffe című vígjátékának próbáján 2014-ben – Fotó: Máthé Zoltán / MTI
Frenkó Zsolt rendező Moliére Tartuffe című vígjátékának próbáján 2014-ben – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Arról beszélt, hogy színjátszó táborban voltak együtt, szerinte gyaníthatóan ott mutatkozott meztelenül. A kempingben közös zuhanyzó volt, aki oda bement, az meztelenül láthatta. A comb megmarkolásáról azt mondta, hogy nem volt benne közeledési szándék.

„Ha ő úgy érzi, hogy én ezért bocsánatkéréssel tartozom, akkor megteszem” – mondta. Azt mondta, hogy nem gondolta ártalmas dolognak, ami történt, mert nem volt benne szexuális jelleg. „Nem emlékeztem rá. Nem üldöztem Áront” – mondta.

Azt mondta, hogy úgy gondolta, haveri, baráti kapcsolat van köztük, és „túl azon, hogy egy nyáron igyekeztem valamit hozzátenni az ő akkori színjátszói törekvéseihez, vagy irányt mutatni, de ennyi az egész történet.”

Szerinte nincs párhuzam Sárosdi Lilla esetével. Azt is mondta, hogy senki más nem vádolta ilyesmivel korábban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!