A koronavírus alatt új mozi épül Budapesten

2021. február 8. – 13:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kőbánya-Kispest metróállomásnál található Köki Terminál tízéves, ennek apropóján a bevásárlóközpont szponzorált PR-cikkben jelentette be, hogy mozit fog nyitni, amit a korlátozások alatt építenének meg.

A beruházás idén tavasszal veszi kezdetét, és a tervek szerint 12-14 hónap múlva kilenc moziteremmel és Magyarország legnagyobb mozivásznával várja majd a Köki az embereket. Az 1200 fő befogadására alkalmas multiplexet a Kultik mozihálózat fogja üzemeltetni. Szabó Krisztián, a Kultik ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy a mozi alsó szintjén egy büfét, az emeleten pedig egy kávézót is kialakítanak majd, lesz gyerekjátszó részleg, az emeleten található összes terem akadálymentes lesz, és mindegyikben helyet kapnak páros fekvőszékek is, illetve lesz egy olyan VIP-terem is, ahol a nézők a filmmel együtt mozgó speciális székekben mozizhatnak.

KÖKI / KULTIK
KÖKI / KULTIK

A koronavírus elleni védekezés jegyében Magyarországon november óta nem lehetnek nyitva mozik. A budapesti művészmozikat irányító Budapest Film igazgatója akkor azt mondta, hogy az indokolt korlátozásnak beláthatatlan következményei lehetnek: „a hagyományos mozik végleges kihalása a tét, a fővárosban és országszerte is”.

Arról, hogy mi lehet a mozikkal a világjárvány után, ebben a cikkünkben írtunk részletesen >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!