Toroczkai Lászlóék mozgalmat indítottak azért, hogy kinyissanak a vendéglátóhelyek

2021. február 6. – 11:11

Másolás

Vágólapra másolva

A járványügyi intézkedések egyik többek által vitatott pontjára, a vendéglátóhelyek kötelező bezárása koncentrál a Mi Hazánk Mozgalom új politikai akciója. Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke ugyanis közleményben tudatta, hogy a párt egy új mozgalmat hívott életre, Mi Nyitnánk Mozgalom néven.

„Ezzel tiltakozunk a kettős mérce ellen, ugyanis elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kaszinók nyitva tarthatnak, a vendéglátóhelyeket pedig bezárják. Ezek teljesen ésszerűtlen kormányzati intézkedések, hiszen egy létszámkorláttal, távolságtartással működő étterem sokkal veszélytelenebb lenne, mint egy zsúfolt kaszinó vagy bevásárlóközpont” – írta Toroczkai.

A mozgalommal azt akarják elérni, a kormány tegye lehetővé a a vendéglátóhelyek kinyitását, de a közleményben nem szerepel, hogy arra is kérik a helyeket, nyissanak ki, vagyis kövessenek el jogszabálysértést. Mindenesetre már van egy csatlakozó: „elsőként a Budai Vár legrégebbi vendéglátóhelyének, a Vitéz Sörözőnek tulajdonosa csatlakozott, de Kőszegről, Szegedről, és az ország számos pontjáról jelezték már vendéglátások szándékukat”. Pénteken fel is matricázták ezt a helyet.

Pár nappal ezelőtt már tartottak két tüntetést hasonló témában a Hősök terén, és pár száz ember ki is ment demonstrálni a Le az Adók 75%-ával Párt felhívására. A szervezőket fejenként 500 ezer forintra büntette a rendőrség. A vendéglátóhelyek pedig közben mégsem nyitottak ki tömegesen, a kormány ugyanis szigorította a szankciókat: az új rendelet szerint fél évre bezárják az engedély nélkül kinyitó helyeket, az üzemeltetőt pedig eltiltják a vendéglátói tevékenységtől, és 1-5 millió forintos pénzbírságra is számíthat.

Toroczkai a közleményben nem buzdít tehát nyílt jogszabálysértésre, a mozgalom célját így határozza meg: „arra szeretnék rábírni a kormányt, hogy fokozatosan, ésszerűen, de végre kezdje el megmenteni a magyar gazdaságot, és ennek része az is, hogy hagyják végre dolgozni a magyar embereket”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!