Szűkszavú közleményben reagált a bangladesi sziámi ikrek operációját támogató alapítvány Szász János filmrendező házkutatására

2021. február 6. – 14:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményt adott ki a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, miután Szász János filmrendező budakeszi otthonában pénteken házkutatást tartottak a rendőrök. A Telexnek azt már tegnap megerősítette Szász, hogy az ügy hátterében a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpárról készülő dokumentumfilm körüli konfliktus áll. Azt is mondta, hogy tudja, ki áll a dolog mögött, „de nem mondom el, hogy kiről van szó. De nagyon szégyellje magát az illető!” A komplikált operációt a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány támogatta.

„Az Alapítvány a Szász Jánosnál foganatosított rendőrségi intézkedéssel kapcsolatban nem tud felvilágosítással szolgálni. Az Alapítvány a közte és Szász János között kialakult, a sajtóban hivatkozott jogvitában eddig is és ezt követően is a vonatkozó jogszabályi keretek között rendelkezésére álló hatósági, bírósági és egyéb jogérvényesítési eszközöket és fórumokat vette, illetve veszi igénybe”

– írták a az alapítvány Facebook-oldalán.

Bár a BRFK Bűnügyi Főosztálya személyes adattal visszaélés vétség és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást, a filmrendező ügyvédje szerint „ez gyökeresen ellentétes azokkal az iratokkal, amelyek a pénteki cselekményen készültek”, azokban ugyanis egy szó sincs más bűncselekményekről.

A házkutatásról készült helyszíni riportunkat itt olvashatja el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!