Félmillió forintos büntetést kapott a horrorkaraván moldáv sofőrje

2021. február 6. – 21:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg az üzemanyagon akart spórolni az a moldáv sofőr, aki szerda délután egy telerakott kisbuszt szállított az utánfutóján az M3-as autópályán. Rosszul járt, február 1-je óta ugyanis szigorodtak a közlekedési szabályok, és a korábbi 30 ezres büntetés helyett

akár 500 ezres büntetést is kaphatnak a horrorkaravánok sofőrjei, ha elkapják őket a rendőrök.

Ennyit kell fizetnie neki is, az utánfutón szállított kisbusz súlya ugyanis a megengedett legnagyobb össztömeget majdnem negyven mázsával haladta meg.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozó szakember szerint az ilyen szerelvények életveszélyesek, mert nem jó a jármű súlyelosztása. A hátsó tengely túlzottan terhelt, így felemeli a kocsi elejét, és nehezebbé válik a kormányzás.

A horrorkaravánok sofőrjeitől a rendőrök elveszik a jogosítványt, és csak akkor adják vissza, ha kifizetik a büntetést, és aztán azt is ellenőrzik, hogy valóban szétkapcsolja-e a járműveket.

A transzformerszek visszaszorítása érdekében pénteken fokozott ellenőrzést tartottak az M1-es autópályán. Összesen 17 esetben intézkedtek a rendőrök. Két román férfi 300 ezer forintos bírságot kapott, mert megszegték a túlsúlyos járművel való közlekedés és a rakomány rögzítésével kapcsolatos szabályokat, három sofőrt pedig azért büntettek meg, mert vezetés közben telefonáltak..

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!