A Momentum újra felfújta a jachtparkolót Szijjártó minisztériuma elé

2021. február 6. – 08:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét akciózott a Külügyi és Külgazdasági minisztérium épülete előtt a Momentum. Pontosabban egy korábbi akciót ismételt meg az ellenzéki párt: ismét jachtparkolóvá alakították a minisztérium előtti parkolóhelyek közül az egyiket.

A Momentum korábban Szijjártó Péter miniszter tavaly augusztusi ügyére célzott. Kiderült ugyanis, hogy a miniszter az Adrián, Szíjj László NER-közelinek tekinthető üzletember jachtján töltötte a családi vakációt. Mindeközben hivatalos Facebook-oldalán olyan posztok jelentek meg, amik alapján aktívan tevékenykedett budapesti irodájából a belarusz válságon.

A Momentum ifjúsági szervezete ezután alakította ki a jachtparkolót, az esetből pedig rendőrségi ügy lett, egy 17 éves aktivista ellen pedig a korábbi közlemény szerint gyámügyi eljárás indult.

„Nem hagyjuk megfélemlíteni magunkat! Kiállunk a szabad véleménynyilvánítás mellett, és a jövőben sem fogjuk szó nélkül hagyni a korrupciót, legyen szó oligarchák jachtján való nyaralásról, eltiltkolt luxusvilláról, vagy haveroknak juttatott milliárdokról”

– üzente most a Momentum, majd Orosz Anna, a Momentum alelnökének és Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagjának vezetésével újra meglátogatták a parkolót, és újra felfújták a jachtozásra célzó ábrát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!