Fürjes Balázs: Egy fideszes tag ma bátran, retorziók nélkül felvállalhatja a szexuális orientációját

2021. február 5. – 20:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Egy fideszes tag ma bátran, retorziók nélkül felvállalhatja a szexuális orientációját”

– mondta Fürjes Balázs a Partizán vele készült interjújában. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Szájer-üggyel kapcsolatban azt mondta, szerinte nem képezi politikai diskurzus tárgyát valaki szexuális orientációja, és ez sem előnyt, sem hátrányt nem jelenthet egy politikai közösségen belül. Úgy véli, a Fideszen belül bárkinek szabad és személyes döntése, hogy felvállalja-e a nem heteroszexuális orientációját.

Fürjes az interjúban beszélt még a 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról is. A Momentum Mozgalom népszavazást akart kiírni a kandidálásról, ám mielőtt ez megtörténhetett volna, Orbán Viktor, Tarlós István és a MOB-elnök Borkai Zsolt úgy döntött, inkább kihátrálnak a rendezés ötlete mögül. A népszavazási kezdeményezés elindulásánál látták, hogy „legjobb esetben is szűk többségük lett volna”, így pedig már Budapest nem kapta volna meg az olimpiát.

Szerinte ezzel nemcsak a 2024-es, hanem a 2032-es olimpia megrendezésének esélye is elúszott, ugyanis olyan jelzéseket kaptak a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB), hogy ha a budapesti pályázat is versenyben lesz még a végső döntésnél, akkor Párizs és Los Angeles után biztosan Budapest kapta volna a 2032-es nyári olimpiát. „Voltak is arra jelzések, hogy Limában három olimpiát is kiosztanak” – mondta az akkori pályázatért felelős Fürjes. (24.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!