Rátóti Zoltán szerint nem lesz „nemzeti érzésű tanóra” a leendő SZFE-s óráiból

2021. február 2. – 09:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rátóti Zoltán, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új tanára, illetve a kuratóriumának tagja interjút adott a Magyar Nemzetnek. Ebben többek között azt mondta, nem lesz „nemzeti érzésű átnevelés”, várja a következő félév diákjait és az új campust is.

Rátóti az SZFE új tanári karában Szarvas Józseffel együtt a prózai színész osztályt vezeti majd, mindketten az SZFE-n végeztek korábban. Leendő osztályukról azt mondta, a „színészmesterséget fogjuk oktatni”, valamint

„Szarvas József és én a nemzeti-keresztény értékrendet képviseljük. Nem lesz »nemzeti érzés tanóra«, ezt nem így kell elképzelni. Azt gondolom, hogy a tetteinkkel, világlátásunkkal, gondolkodásunkkal példát lehet és kell mutatnunk, ez a legjobb módszer.”

Szerinte az „ideológiai átneveléssel riogatás” mindössze „huhogás”.

„Mi nem törekszünk átnevelésre”

– tette hozzá. Arról pedig, hogy az SZFE továbbad az egyetem korábbi épületein, azt mondta:

„A Vas utcai épülethez, különösen az Ódry Színpadhoz, nagyon sok szép emlékem fűződik, azonban a történtek után már nem Thália felszentelt temploma. A felújított épületekben méltó körülmények várnak ránk. ”

Rátóti mellett az SZFE új tanári karában számos olyan tanár is lesz, aki a közmédiából jön, erről itt írtunk korábban.

Az SZFE tanári karának leváltását megelőző blokádról itt írtunk részletesen, az egyetemfoglalókról készített videónkat itt találja:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!