Egyre sokkolóbb kép rajzolódik ki a nagykőrösi bántalmazásról

2021. február 2. – 16:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A letartóztatásáról döntő bíró előtt is tagadta, hogy köze lenne élettársa sérüléseihez az a 48 éves férfi, aki vasárnap kegyetlen módszerekkel kínozta meg 39 éves párját. A Budapest Környéki Törvényszék ennek ellenére elrendelte a férfi letartóztatását, de a döntés ellen a gyanúsított fellebbezett, így az egyelőre nem jogerős.

A törvényszék friss közleményéből több újabb részlet is kiderült a brutális bántalmazásról, és a pár körülményeiről. A nő és élettársa nyolc éve éltek együtt, kapcsolatukból pedig két gyerek is született, de a gyámhivatal őket már korábban kiemelte a családból, és nevelőszülőknél helyezte el. Emiatt és a férfi féltékenysége miatt is romlott meg annyira a pár kapcsolata, hogy a nő idén január elején elköltözött otthonról, néhány hét múlva azonban visszatért élettársához.

A férfi ekkor támadt rá a nőre. Először egy poharat dobott a fejéhez, később bezárta a lakást, és egy kalapáccsal esett élettársának, aki emiatt a földre esett. Bár a nő könyörgött, hogy ne bántsa, a férfi először leszaggatta áldozata ruháit, megkötözte és a kalapáccsal újra megütötte.

„Ezután a férfi egy késsel többször megvágta a sértettet, akit még órákon át megkötözve tartott, miközben lelkileg és fizikailag is bántalmazta”

– fogalmaz a közlemény.

A nő annyi vért vesztett, hogy többször is elájult, ezért a férfi azzal a feltétellel kísérte el kórházba, hogy ott azt állítja az orvosoknak, hogy rablók okozták a sérüléseit. És bár a nő így is tett, a rendőröknek (akiket az orvosok hivatalból értesítettek) sehogy sem állt össze a kép, a nyomozók figyelme pedig a nő élettársára terelődött. Így jutottak el a pár 15 négyzetméteres otthonába.

„A lakásnak alig volt olyan pontja, ahol ne rögzíthetett volna a szemlebizottság vérnyomot. A földet, az ágyneműt, a bútort, a falat fröccsent vér szennyezte”

közölte korábban a rendőrség.

A férfi ellen aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértés, valamint a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás.

Van segítség!

Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt.

Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!