Bűnösnek találta a bíróság a pedofíliával vádolt nyugdíjas rendőrt

2021. február 2. – 15:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elítélték azt a 70 éves kötegyáni férfit, aki gyerekeket csalt az udvarára azért, hogy molesztálhassa őket – közölte a Telex kérdésére a Gyulai Törvényszék szóvivője.

Az idős férfi lapinformációk szerint korábban rendőrként dolgozott egy Békés megyei településen.

A Gyulai Járásbíróság keddi ítélete szerint a kötegyáni férfi bűnös két rendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntettében és ötrendbeli züllött életmód folytatására rábírással elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntettében.

A férfit halmazati büntetésül négy év és hat hónap börtönbüntetésre és öt év közügyekről eltiltásra ítélte a bíróság.

Az ügyész három napot fenntartott gondolkodásra, a vádlott és a védője viszont felmentésért fellebbeztek. Az ítélet így nem jogerős.

Nyolcéves áldozata is volt

Ahogy korábban a Telex is írt róla, a vád szerint a férfi 2019-ben erőszakoskodott egy akkor nyolcéves kisfiúval, akit több társával, köztük testvérével együtt becsalhatott az udvarára. Az idős férfi pénzt ígért, ha a gyerekek az udvarban összegyűjtik a szemetet, de segített nekik biciklit javítani, emellett pedig cigivel és alkohollal is kínálta a 10 év alatti gyerekeket.

A férfi ellen a gyermek anyja tett feljelentést még 2019 augusztusában. A nő maga ment el a férfi házához, miután gyanús lett neki, hogy kisfia egy ideje nem ér haza időben a játszótérről. A nőnek a többi gyerek mondta el, hogy napok óta a szomszédban élő idős férfi udvarán játszik a fia. Ekkor ment be a házba, ahonnan elhozta saját gyerekeit és másokat is, közülük állítólag többek meztelenre vetkőztek a házban, a férfi pedig kielégítette magát a gyerekek előtt, fogdosva a gyerekek nemiszervét. A gyerekek azt is mondták, hogy néhányuknak ezért is ígért pénzt, kétezer forintot. A gyerekek szerint nem akarta őket hazaengedni, ezért késtek. Később a rendőrség által kirendelt pszichológusok és pszichiáterek megállapították, hogy igaz, amit a kisfiú és a többi gyerek állít.

Az érintett szülők ezután tettek feljelentést. B. M. azzal védekezett, hogy ittas volt, és véletlenül, játszás közben került le a gyerekről a nadrág, a bűncselekmények elkövetését tagadta.

Más szexuális bűncselekménnyel is gyanúsítják, de nem tartóztatták le

Az idős kötegyáni férfit később egy újabb szexuális bűncselekménnyel is meggyanúsították. A Narancs.hu szerint a férfit a Sarkadi Rendőrkapitányság 2020. december 5-én szeméremsértés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe azért, mert a rendelkezésre álló információk szerint a házába csalt egy 14 éves fiút, simogatta a vállát és megpróbálta levenni a kabátját, de a fiú ellökte magától a férfit és hazament. A rendőrség ezután a Gyulai Járái hivatalnál indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

Azonban, ahogy arról a Telex korábban beszámot, férfit nem tartóztatták le. A főügyészség tájékoztatása szerint az eljárás alatt álló idős férfi súlyos beteg, ezért bűnügyi felügyelet alatt állt.

„A súlyos betegségben szenvedő vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll; lakóházát csak a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítása (vásárlás) érdekében és meghatározott időintervallumban, illetőleg hatósági idézés esetén és gyógykezelés igénybe vétele céljából hagyhatja el, de kizárólag előzetes bejelentés esetén, az idézés, illetőleg az egészségügyi intézmény beutalójának bemutatása mellett” – írta decemberi a megkeresésünkre dr. B. Nagy Barbara, a Békés Megyei Főügyészség szóvivője.

Ezt az ügyet nem vonták össze a már folyamatban lévő bírósági üggyel, majd később, a rendőrségi eljárás lezárulta után tárgyalhatják a végeredménytől függően. A Telexet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság korábban arról tájékoztatta, hogy ez az ügy a Sarkadi Rendőrkapitányságon december 15-én még folyamatban volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!