Guller Zoltán szerint a kormány az első pillanattól támogatja a turisztikai szektort, csak Brüsszel és Budapest nem segít

2021. február 2. – 17:38

frissítve

Guller Zoltán szerint a kormány az első pillanattól támogatja a turisztikai szektort, csak Brüsszel és Budapest nem segít
Fotó: Turizmus.com/YouTube

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a turisztikai szektornak címzett videóban fejti ki, milyen nehéz év áll a szektor mögött, amin csak a kormány segít az első pillanattól kezdve. Guller szerint Brüsszel és Budapest egyáltalán nem segít, írja a 444.

„Az elmúlt hónapok bizonyították, hogy ebben a harcban egyedül vagyunk. Csak magunkra tudunk számítani. Brüsszelben csak tanácskoznak. Egyik bizottsági ülés követi a másikat, de egyetlen olyan intézkedés, ami a magyar vállalkozásokat segítené, nem született. Nem jön segítség Budapestről sem. Pedig ideje volna Bécs, Prága, Berlin vagy éppen Róma önkormányzatától tanulni, és pénzzel, kedvezményekkel vagy legalább valamivel segíteni a turisztikai vállalkozásokat. Az összefogás, a közös gondolkodás, a segíteni akarás helyett sokszor csak hamissággal, fenyegetéssel, hazugsággal, mostanság pedig bojkottal találkozunk.”

Köszönetet mond azoknak, akik mellettük álltak, vagyis a turisztikai szektor döntő többségének és saját munkatársainak.

„A járvány miatt elképesztő ütés érte a magyar gazdaságot, azon belül is a turizmust. A kormány azonban az első pillanattól ott állt önök mellett. Mi adóemelés helyett adót csökkentünk, és támogattunk és támogatunk mindenkit, akit tudunk.”

Kitért arra is, hogy jelenleg

„sok ezer fejlesztés zajlik országszerte, semmit nem állítottunk le, hanem még magasabb fokozatba kapcsoltunk, sok 100, sok 1000, sőt sok 10 ezer millió forint támogatást osztottunk ki”.

Szerinte ezek a támogatások 10 éven belül meg fognak térülni.

Az állami támogatásokból a turisztikai szektorban Mészáros Lőrinc szállodalánca és a Balatoni Kör elnökének saját vállalkozásai kaptak már nagy mennyiségben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!