A Városháza elhatárolódik a keresztelés betiltása mellett érvelő munkatársától

2021. február 1. – 09:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Főpolgármesteri Hivatal elhatárolódik attól a köztisztviselőjétől, aki korábban arról írt egyik cikkében, hogy betiltatná a gyerekek megkeresztelését. Békés Gáspár egy mémoldalon Varga Juditról is posztolt.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy a Városháza elhatárolódik Békés Gáspártól, a klímafőosztály munkatársától. „Hivatkozott magánvéleményével sem a főpolgármester, sem a városvezetés semmilyen formában nem azonosul, nevezett magánvéleménye semmilyen formában nem tükrözi a hivatal és a városvezetés álláspontját” – állt a laphoz eljuttatott közleményben. A Városháza azt is írta, hogy Békésre köztisztviselőként is szigorúbb szabályok vonatkoznak, magánvéleményét és köztisztviselői munkáját elválasztania kötelezettség, és erre figyelmezteti is a hivatal vezetése.

Békés Gáspár, a Közép-európai Egyetem (CEU) hallgatója felszólal az Oktatási szabadságot csoport Élőlánc a CEU körül címmel meghirdetett demonstrációján, 2017. április 4-énFotó: Balogh Zoltán/MTI
Békés Gáspár, a Közép-európai Egyetem (CEU) hallgatója felszólal az Oktatási szabadságot csoport Élőlánc a CEU körül címmel meghirdetett demonstrációján, 2017. április 4-énFotó: Balogh Zoltán/MTI

Békésről a Vasárnap.hu írta meg, hogy egy 2018-as blogbejegyzésben amellett állt ki, hogy ne lehessen megkeresztelni a gyerekeket, mert az jogi szempontból illegitim. Egy másik írásában pedig arról értekezett, hogy a Don-kanyarban meghalt magyar katonákat nem hősöknek, hanem áldozatoknak tartja. Békéshez kötik azt a Magyarország jobban mémesít Facebook-oldalon feltűnt posztot is, amiben azt a kérdést teszi fel: „Hogy fog Varga Judit beköltözni a balatoni házába, ha addigra börtönben lesz?”

Békés a Magyar Nemzetnek azt írta, hogy magánszemélyként nem kötelessége magyarázni a kép megosztását, és a mém művészeti alkotásként értelmezendő, amelyből nem lehet következtetni a posztoló politikai meggyőződésére. Megjegyezte azt is, hogy nem a csok igénybevételével átépített családi ház miatt kell börtönre számítania Varga Juditnak. Azt is írta, hogy szerinte nem számít keresztényellenes agitációnak, a keresztény hívők érzékenységét durván provokáló nézetnek, hogy be kellene tiltani a keresztelést, publicisztikája a keresztség teológiai és jogelméleti kérdéseit tárgyalta, a keresztényeket semmilyen minősítéssel nem illette.

Vasárnap a Kereszténydemokrata Néppárt felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy távolítsa el Békést a hivatalából.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!