Mind a hét tisztségéből visszahívta az újpesti önkormányzat az oroszok pénzén Afrikába repülő jobbikost

2021. január 14. – 15:54

Másolás

Vágólapra másolva

Hét tisztséget töltött be az újpesti önkormányzatnál a jobbikos Szabó Balázs, írja a HVG a Déri Tibor, IV. kerület polgármestere által jegyzet határozati javaslat alapján. Szabó többek között tanácsnokként, bizottsági tagként és alelnökként is tevékenykedett a IV. kerületben.

A helyi önkormányzat 2019-es döntésében Testvérvárosi, Külügyi, Jószolgálati és Sport Tanácsnoknak választotta, valamint tag lett a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottságban, a Népjóléti és Lakásügyi Bizottságban, a Közbiztonsági Bizottságban és a Pénzügyi és Költségvetési Bizottságban, emellett alelnöke volt a Közművelődési és Oktatási Bizottságnak. Később a „Vizsgálóbizottság az egyes pénzeszköz-befektetésekkel kapcsolatos ügyek feltárására” elnevezésű ideiglenes bizottság tagja is lett.

Szabó Balázs lemondását azután kérte pártja, pártszövetsége, illetve Déri Tibor is, hogy kiderült, Szabó, valamint a pártból nemrég kilépett politikus, korábbi parlamenti képviselő, Samu Tamás Gergő is egy oroszokhoz köthető szervezet pénzén utaztak magángéppel a Közép-afrikai Köztársaságba választási megfigyelőnek. Szabó Balázsnak tudnia kellett arról, hogy útját az a szervezet finanszírozta, amely az Oroszországnak és Kínának kémkedő lengyel Mateusz Piskorskihoz kötődik. Az ügyről itt írtunk hosszabban.

Szabó szerdán azt nyilatkozta, nem mond le mandátumáról, hanem a Jobbik etikai bizottsága előtt szeretné majd tisztázni magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!