Nem akar lemondani az oroszok pénzén Afrikába repülő Jobbik-képviselő

2021. január 13. – 16:17

Másolás

Vágólapra másolva

Szabó Balázs nem mond le sem jobbikos párttagságától, sem újpesti képviselői mandátumáról, sem önkormányzati tisztségeiről, írja a 24.hu. Szabó az Újpest Médiának azt mondta, a párt etikai bizottsága előtt szeretné tisztázni magát, mielőtt dönt a folytatásról.

A Jobbik korábban közölte, azonnali hatállyal felfüggesztik Szabó Balázs párttagságát és felszólítják őt a képviselői mandátumának visszaadására. Pártja mellett pártszövetsége, illetve az újpesti polgármester, Déri Tibor is távozásra szólította fel Szabót, miután kiderült,

Szabó Balázs oroszokhoz köthető szervezet pénzén ment Afrikába megfigyelőnek

Az ügy előzménye egy, a Hvg-n megjelent cikk volt, miszerint Szabó, valamint a pártból nemrég kilépett politikus, korábbi parlamenti képviselő, Samu Tamás Gergő is egy oroszokhoz köthető szervezet pénzén utaztak magángéppel a Közép-afrikai Köztársaságba választási megfigyelőnek. Szabó Balázsnak tudnia kellett arról, hogy útját az a szervezet finanszírozta, amely az Oroszországnak és Kínának kémkedő lengyel Mateusz Piskorskihoz kötődik. Az ügyről itt írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!