A nácikhoz és Sztálinékhoz hasonlította az ellenzéki összefogást Hoppál Péter

2021. január 14. – 10:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A náci Németország és a szovjetek között 1939-ben létrejött megnemtámadási szerződéshez, közismertebb nevén a Molotov–Ribbentrop-paktumhoz hasonlította a magyar ellenzék összefogását Hoppál Péter miniszteri biztos, korábbi kultúráért felelős államtitkár.

A fideszes politikus csütörtökön délelőtt posztolt egy képet a Facebookon, amelynek felső részén a II. világháború előtt kötött megállapodásról készült fotó van, az alsó részén pedig az a január 5-i kép, ami akkor készült, amikor az ellenzéki pártok vezetői lefektették az esetleges közös kormányzás alapelveit.

Hoppál azt a kommentárt fűzte a képhez, hogy „A történelemben a szélsőségek rendre egymásra találnak”. Valamint azt is hozzátette: „A szélsőjobb és a szélsőbal előbb-utóbb összeér.”

A Molotov–Ribbentrop-paktum megkötésének napja, augusztus 23-a Európában a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapja.

A miniszteri biztos korábban egy olyan képet osztott meg a hivatalos Facebook-oldalán, ami egy nem létező újságcikket ábrázol, ami Orbán Viktor miniszterelnök halálát jelenti be. Később pedig egy rasszista viccet nevezett kolosszálisnak.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!