Alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos ügyvédje

2021. január 14. – 21:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alkotmányjogi panaszt nyújtott be tavaly szeptemberben Bene Krisztián ügyvédje. A lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián azt szeretné elérni, hogy a bíróság vizsgálja felül a korábban hozott ítéletét, írja a Mérce.

A Kúria 2018 júliusában jogerősen 11 évi szabadságvesztésre és 10 évi közügyektől való eltiltásra ítélte, amiért a volt barátnőjét, Renner Erikát maró lúggal öntötte le.

2019 októberében egyszer már nyújtott be panaszt az ítélettel szemben, ám akkor azt végül elutasították. Amennyiben az Alkotmánybíróság (AB) befogadja a panaszt, akkor arról valamikor tárgyalás lesz, és vagy újra a Kúria elé kerül az ügy, vagy pedig újra elutasítják a panaszt.

A Kúriának kötelessége felülvizsgálni a korább ítéletet, ha az AB a panasz bármely részletének helyt ad. Renner Erika ügyvédje, Dr. Gál András szerint erre „0,1 százalék esély” van. A a bíróságot nem köti határidő, így nem tudni, mikor születik döntés a panaszról

2020. november 25-én a Fővárosi Törvényszék úgy döntött, hogy Benének 25 millió forint kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, „amiért megsértette a nő testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát.”

Renner az ítélethirdetés után a Telexnek azt mondta, megkönnyebbült, és bár tudja, hogy ennél jóval magasabb összeg is megilletné, de a magyar polgári jogrendszerben erre van lehetőség, „Magyarországon ennyit ér a testem.” Szerinte ennek az ítéletnek fontos társadalmi üzenete is van: „Nem éri meg senkit bántalmazni, mert annak nem csak büntetőjogi, de súlyos anyagi következményei lehetnek” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!