Hatvannyolc határsértőt találtak a rendőrök egy kamionban megbújva a román–magyar határon

2021. január 7. – 08:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román–magyar közös ellenőrzés során, egy török kamionban 68 határsértőt találtak megbújva a rendőrök szerda este kilenc óra körül.

A Police.hu azt írta, hogy a csoport tagjai közül többen a raktér ponyváját kivágva megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrök a közelben elfogták őket. Az illegális határátlépők nem tudták igazolni személyazonosságukat, ahogy tartózkodásuk jogszerűségét sem.

A sofőrt embercsempészéssel vádolják, a menekülteket pedig tiltott határátlépéssel, a román határőrség jár el velük szemben.

A napokban több olyan embercsempészt kaptak el Magyarország területén, akik nagy létszámban szállítottak határsértőket. Szerdára virradóra az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjénél ellenőriztek egy olyan magyar rendszámú teherautót, amelynek rakterében 55-en bújtak meg, míg Kecskemét közelében egy negyven főt szállító teherautót állítottak meg. A magyar sofőr Nyugat-Európába akarta eljuttatni a magukat szírnek valló embereket.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, hívta fel a figyelmet korábban a rendőrség. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!