Egy 55 embert szállító kamiont is elfogtak az éjjel a rendőrök

2021. január 6. – 05:17

Másolás

Vágólapra másolva

Egy másik tömeges embercsempészési ügyről is tudósított az éjszaka folyamán a police.hu, miután arról beszámoltunk, hogy egy budapesti sofőr 40 határsértővel a kamionjában bukott le Kecskemétnél. Mint a rendőrség honlapján írták, a szerdára virradóra az M5 autópályán, az Inárcsi pihenőnél megállítottak egy magyar honosságú kisteherautót. A járművet egy 52 éves magyar férfi vezette, aki

a teherautó rakterében ötvenöt illegális bevándorlót szállított, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

A külföldi utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt elfogták őket. A sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a határsértőket pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!