Megszólalt Péter, a megszúrt rendőr: Felhívtam édesanyámat, el akartam köszönni tőle

2021. január 01. – 14:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megható videóban mesélte el az újpesti rendőr, miként élte át a megkéselését. Még beszélnie kell pszichológussal is, de úgy érzi, ő csak megerősödött, BRFK-s rendőr szeretne maradni.

A BRFK videójában mesélte el Péter, a Karácsony napján Újpesten megszúrt rendőrjárőr, hogy miként emlékezik a majdnem végzetes nap eseményeire. A videóból kiderül, hogy a járőr édesapja is rendőr volt, ezért is választotta ezt a hivatást. A borsodi származású fiatalember nem igazán ismerte a fővárosi kerületeket, szinte véletlen volt, hogy Újpesten adta be a papírjait, de nem bánta meg, hogy ide került, mert itt még egy „lájtos” éjszaka alatt is annyi küldés van, mint vidéken egy hónapban.

A karácsonyi szolgálat

Az ominózus napra visszaemlékezve, Péter elmondta, hogy járőrtársával, Erikával aznap reggel hattól, este hatig lett volna szolgálatban. Az elfajuló eset aznap még csak az egyik első „küldés” volt. Az odavezető úton társa, Erika éppen egy izgalmas, üldözéses elfogás esetét mesélt el neki.

Péter, az intézkedésből is minden pillanatra emlékszik, mint mondta, látta, hogy Erika biztonságban van, és azt is, hogy őt megszúrták. Megijedt, az volt az ösztönös érzése, hogy el kell mennie a helyszínről és abban is bízott, hogy a hidegben másként működnek az erek, így sebesülten, lesétált a hatodik emeltről a földszintre, majd kiment a szabadba.

Édesanyját hívta

Látta, hogy sok vért veszít, rádión beszélt a kollégákkal és mondta, hogy küldjenek mentőt, mert el fog várezni. El akart köszönni a szüleitől, ezért a ház elől felhívta az édesanyját, annyit mondott, hogy meg fog halni. Szerencsére ezután is összeszedett maradt, a rendőrautót bezárta, odaadta a kulcsot a kiérkező kollégáinak, akik a rádióját is átvették.

„A sokkhatás miatt fájdalmat nem éreztem, meggyőződésem volt, hogy ez az egy, nagyon vérző sérülésem volt.”

Később tudta meg, hogy a fején három, azon kívül pedig további féltucat súlyos sérülése volt. A mentőre várva, az autó kerekének dőlt, levette a kabátját, a polóját felhúzta, hogy lehessen látni a sérüléseit.

Peti nem halhatsz meg!

Amikor megérkezett a parancsnoka, ő csak annyit mondott, hogy „Peti nem halhatsz meg, megtiltom!” Ekkor már a mentősök is megérkeztek. Péter ekkor sem csukta be a szemét, nem a könnyebbik úton haladt, hanem folyamatosan „pörgött”, gondolkodott, a mentősökkel is tudatta, hogy mi van vele. Azt megérezte, hogy belső vérzése van:

„Mintha egy hatalmas övvel összeszorították volna a gyomromat”

- mondta, majd érezte, hogy már nem kap levegőt, ekkor vesztette el az eszméletét a mentőautóban.

Utána már csak a műtét után ébredt fel, egyetlen képkocka azért közben is megmaradt neki, amikor erős fénysugárt látott és egy szemüveges férfi villant be. Később, amikor Péterben tudatosultak a csipogó gépek, akkor már tudta, hogy nem halt meg. „Akárhogy is lesz, megúsztam, azt hittem, hogy 3-4 másodperc esett ki, de közben valójában órák maradtak ki.”

Rendőr marad

A járőrtől beszélgetőpartnere és korábban a főkapitány is megkérdezte, hogy marad-e rendőr, a járőr most úgy érzi, hogy igen, és a BRFK-n szeretne maradni, még pszichológussal kell beszélnie, de alapvetően jól érzi magát.

A videó megható része, hogy a kollégájukat szemlátomást őszintén kedvelő társai videóüzenetben kívánnak neki gyors gyógyulást. Péter is elmondta, hogy mivel mindenkivel jóban van, számított rá, hogy kap ajándékot. A vidám, láthatóan már jobb állapotban levő rendőr végül arról is mesélt, hogy barátjával borsodi szokás szerint a barátnőiknek májusfát is állítottak.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kövess minket Facebookon is!