Életveszélyesen megsérült az Újpesten megkéselt rendőr

Legfontosabb

2020. december 24. – 12:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők az Újpesten csütörtök reggel megkéselt rendőrt, írja az MTI az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása alapján. A támadót a sérült járőr társa lelőtte.

Gál Kristóf elmondta: a rendőrségre 6:37-kor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat.

Fotó: Olvasónk, Gábor
Fotó: Olvasónk, Gábor

A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa, egy férfi és egy nő 6:43-kor érkezett a helyszínre.

A zavartan viselkedő támadó minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelme érdekében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt. A Blikk szerint tíz lövést adott le, ebből öt golyó találta el a támadót, a többi egy ajtóba ment.

A megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

A jelenleg is műtőben levő őrmester több létfontosságú szerve megsérült, így a rendőrnő határozott fellépésével megmentette járőrtársa és vélhetően a saját életét.

Gál Kristóf elmondta, a rendőrség teljes állománya aggódik a sérült rendőrért, mielőbbi teljes gyógyulást kívánnak neki.

A két rendőr ellen elkövetett bűncselekményt a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, a nyomozásról később tájékoztatnak.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!