Felfüggesztett börtönt kapott a kiskörei páva gyilkosa

2020. december 22. – 16:33

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztett börtönt kapott az a férfi, aki ellopta és megfojtotta Kisköre népszerű páváját, Boriszt, derül ki az egri törvényszék tájékoztatójából. A páva gazdája írta korábban egy nyilvános Facebook-bejegyzésben, hogy a fiatal pávát kifejezetten szerették a helyiek, sokat fotózkodtak vele, azonban a helyi közmunkások közül valaki ellopta, megfojtotta és megfőzte az állatot, bár utóbbira csak az állat gazdája utalt korábban.

Az egri törvényszék közleménye szerint a páva elszökött a sértett udvarából, és egy négy főből álló közmunkás társaság talált rá. Innentől idéznénk szó szerint a közlemény szövegéből:

A brigád egyik tagja elhatározta, hogy a pávát megfogja és levest főz belőle, s társai előtt kijelentette: „ilyet az étteremben sem kapni”. Akkor a vádlott az állathoz lépett, elkezdte a faroktollait tépkedni, majd belerúgott, mire a páva a földre került, ám még élt. A vádlott fojtogatta a pávát miközben többször nyakon ütötte, mire végül a páva elpusztult. A vádlott aztán még több tollát kitépte a pávának, majd azt a kabátjába rejtette és eltulajdonította.

A bűncselekménnyel 60 ezer forintos kár keletkezett, a tettes pedig elismerte a bűncselekményt. A férfi lopás miatt két évre szóló felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy a férfi egyedül neveli három gyerekét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!