Kádár János egykori villáját a közel-keleti keresztényeknek adta Orbán, II. Efrém Ignác átvette a kulcsot

2020. december 16. – 10:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor szerda reggel átadta Kádár János egykori villájának kulcsát II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkának, így a pártállam egykori vezetőjének rezidenciája közel-keleti keresztények használatába kerül – írja az MTI.

A Budapest II. kerületében lévő épületnél tartott, az MTI által „baráti találkozónak” nevezett eseményen a magyar kormányfő és a szír pátriárka mellett Nikodémus moszuli szír ortodox érsek, Timoteus damaszkuszi szír ortodox érsek, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Azbej Tristan államtitkár is részt vett.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

II. Efrém Ignác pátriárka nagyrabecsülését fejezte ki a magyaroknak az üldözött keresztények érdekében tett erőfeszítéseikért, egyben köszönetet mondott az épület használatának felajánlásáért.

Az egykori Kádár-villa Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Az egykori Kádár-villa Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar kormány a Hungary Helps Program keretében negyedik éve nyújt segítséget a hitük miatt üldözött keresztény közösségeknek szerte a világon. A magyar támogatásnak köszönhetően valósultak meg a szír ortodox egyház szíriai, iraki, jordániai és libanoni humanitárius projektjei is.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!