Karácsony visszavonta az állatkert új igazgatójának kinevezését, aki ellen fiktív számlák miatt nyomozhat a rendőrség

2020. december 15. – 20:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

November végén írtuk meg a főváros közleménye alapján, hogy Szabó Rolandot javasolta az öttagú szakmai bizottság a nyílt pályázaton aspiráló hat jelölt közül a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának. „Szabó Roland 2019. októbertől operatív igazgatói pozícióban, majd 2020. februártól főigazgató-helyettesként bizonyította tettrekészségét és alkalmasságát az intézmény vezetésre” – írta akkor a főváros.

Ma, december 15-én a Privát kopó nevű oldalon jelent meg egy cikk arról, hogy üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség Szabó Roland ellen egy olyan ügyben, ami még az állatkerti vezetői posztja előtt történt.

Az oldal cikke szerint Szabó, aki korábban a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft.-nél volt ügyvezető, a cégnél olyan számlákat fogadott be „olyan valótlan gazdasági eseményekről szóló számlákat és intézkedett azok értékének kifizetéséről, amelyek fiktív voltáról tudomása volt”. A cikk szerint Szabó ellen a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. új ügyvezetője tett büntetőfeljelentést. Az oldal küldött kérdést Szabónak, de nem kaptak választ.

A Blikk az erről szóló mai cikkében azt írta, Szabó állítólag tegnap visszavonta a főigazgatói pályázatát. Ezzel kapcsolatban megkerestük a fővárosi önkormányzatot, ahonnan azt a választ kaptuk:

„Szabó Roland visszavonta a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói pozíciójára korábban beadott pályázatát. Erre is tekintettel Karácsony Gergely főpolgármester visszavonta Szabó Roland főigazgatói kinevezéséről szóló határozatát. Szabó Roland továbbra is főigazgató-helyettesként dolgozik a Fővárosi Állat- és Növénykertben.”

A kérdésünkre, hogy amennyiben a pályázat és a kinevezés visszavonása az üggyel kapcsolatos, akkor miért marad továbbra is főigazgató-helyettes Szabó, a főpolgármesteri hivatal sajtóosztálya azt mondta: folyamatban levő rendőrségi nyomozást nem kommentálnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!