Zsidózással vádolta meg a Tények Baranyi Krisztinát

2020. december 14. – 15:49

Másolás

Vágólapra másolva

Antiszemitizmussal vádolja a Tények.hu Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert egy online testületi egyeztetés felvételéből kivágott mondat alapján. A megállapítás pontosan így jelent meg:

„Megdöbbentő felvételhez jutott a tenyek.hu szerkesztősége, amelyben az hallható, hogy Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina önmagából kikelve zsidózik. A döbbenetes antiszemita kijelentés is egy baloldali viszály közben futott ki a polgármester száján.”

A 17 másodperces felvételrészlet a Tények oldalán meghallgatható. (Leírva: „Nem adjuk el a telket, nem lesz belőle semennyi bevételünk, viszont a rohadt szemét zsidó befektető, az nem építhet 1200 négyzetméterrel többet. Ugye?”)

Baranyi Krisztina a hírre így reagált a közösségi oldalán:

Talán a ma nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján önmagában is egyértelmű, de ha nem, akkor a Fidesznek nyilvánosságra kellene hoznia a teljes beszélgetés felvételét: nem zsidózom le a történetben szereplő vállalkozót, hanem éppen, hogy én vontam kérdőre vitapartnereimet esetleges antiszemitizmusuk miatt.

Baranyi szerint a mondat egy több órás online vita végén hangzott el, ahol néhány képviselő egy kisebb önkormányzati telek eladása ellen szólalt fel.

Ekkor már nem maradt más érv az álláspontjuk mellett, mint amit én ebben a kérdésben valóban provokatívan felteszek: csak nem a befektető származása ellen van kifogásuk?

– közli a polgármester.

A kormánypropaganda hazudik abban a kérdésben is, hogy a képviselők döntésével szembe menve döntött a telek eladásáról, teszi hozzá Baranyi. Mint folytatja, arról, hogy a telket eladják, a képviselő testület már az év elején döntött. A pályázatot az illetékes önkormányzati bizottság írta ki, a minimális eladási árat is a bizottság határozta meg. Ennek a bizottságnak a polgármester nem tagja, a képviselők meghatározott köre viszont igen. A pályázatra a telek adottságai miatt csak egy pályázó jelentkezett, vételi ajánlata meghaladta a meghatározott minimális eladási árat. A hazugságokat terjesztő sajtótermékekkel szemben jogi eljárást indít, szögezte le végül a polgármester.

Mint megtudtuk, konkrétan egy Vágóhíd utca 6. szám alatti üres, önkormányzati telekről van szó, amit a szomszéd ingatlan felülépítési szolgalmi joggal rendelkező tulajdonosa, egy neves ingatlancég akart megvenni.

A legfrissebb budapesti hírekért kattintson ide >>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!