Szabó Tímea: Ez akkora bukta, mint ide Lacháza

2020. december 14. – 13:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Párbeszéd frakcióvezetője az EU-s költségvetéssel kapcsolatos kormányvétóval kezdte: Szabó Tímea szerint Orbán nem beszélhet győzelemről a maga szempontjából, hiszen a jogállamisági követelményekkel kapcsolatos előírás „nem puhult.” Ezután az EU genderjavaslattervéről beszélt, amelynek célja, hogy a nők ugyanannyit kereshessenek, mint a férfiak. Szabó megjegyezte, hogy Novák Katalin hétfői videójában épp arról akarja meggyőzni a magyar nőket, hogy törődjenek bele, ha kevesebbet keresnek.

A járványügyi mutatók sem jók Szabó szerint, hiszen „100 ezer lakosra vetítve Magyarország a harmadik legrosszabb helyen áll az EU-ban”, Bulgária és Szlovénia mögött. „Magyarországon az utolsó két hétben 2300 ember halt meg, annyi, mint korábban két hónap alatt.” „Ez akkora bukta, mint ide Lacháza. Miért nem ismeri el, hogy önnek még mindig fontosabb volt november elején 20 ezres focimérkőzést rendezni, mint az, hogy korlátozzon.” Gazdaság? A harmadik negyedévben 4,7 százalék volt a GDP visszaesése, miközben az EU-s átlag 4,3 volt, az ottani szigorúbb korlátozások ellenére is. Munkanélküliség: Semjén Zsolt beteges vadászkiállítása 60 milliárd forintot kap, 400 ezer munkanélküli pedig segítségként annyit kap, mint Semjén és Mészáros Lőrinc egyedül. Szabó szerint gazdaságilag, járványügyileg és erkölcsileg is megbukott a kormány, ez „szégyen!”.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!