Orbán a járvány terjedéséről: Ebben a kérdésben nincs felelőssége a kormánynak

2020. december 14. – 15:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gurmai Zita (MSZP) szerint a Fidesz tönkretette a karácsony nyugalmát, mert érdemi intézkedések nélkül hagyták elszabadulni a járványt. A politikus szerint ha a kormány tömegesen tesztelte volna az embereket és 100 százalékos táppénzt adott volna, akkor most mindenki tudná, hogy kinek kell otthon maradnia, és ki karácsonyozhat. Állítsanak fel több ezer tesztelőpontot az országban – szólította fel a kormányt a képviselő, aki szerint a javaslat növelné a lakosság nyugalmát, és lassítaná a járványt.

A védekezéssel kapcsolatos összes döntést az operatív törzs hozza. Mikor, hol, kit tesztelünk, ez nem politikai döntés, hanem szakemberek hozzá – válaszolta Orbán Viktor, aki szerint tesztelés tekintetében jól állunk európai összevetésben. Hiába próbálja támadni a kormányt, ebben az ügyben a kormányt semmilyen felelősség terheli – jelentette ki a miniszterelnök.

Az ön válaszainak színvonala olyan gyorsan süllyed, mint a volt párttársa az ereszcsatornán – reagált Gurmai. Orbán ezek után elmondta, hogy nevetséges az a felvetés, hogy ő lenne a felelős a járvány terjedéséért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!