Jobbik: Szavazhassanak a 16 évesek is a választáson

2020. december 14. – 17:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A választói korhatár tizenhat évre csökkentését kezdeményezte a Jobbik – jelentette be hétfői online sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a párt alelnöke, szóvivője, országgyűlési képviselője.

Elmondta: benyújtották alaptörvény-módosító javaslatukat annak érdekében, hogy 2022-ben már e szabályok szerint vehessenek részt a fiatalok a voksoláson. Azzal érvelt, hogy 2022-ben „hosszú évekre, évtizedekre meghatározhatjuk Magyarország jövőjét, éppen ezért fontos, hogy minél tisztábban és minél szélesebb körben történjen meg ez a választás”.

A mai 16 évesek már fiatal felnőttek – jelentette ki az ellenzéki politikus, aki szerint sok ismeret birtokában van és felelősségteljes döntést tud hozni ez a korosztály, amelynek beleszólást kell adni a jövő alakításába. Szilágyi György szerint e lehetőség birtokában a fiatalok sokkal inkább Magyarországon, nem pedig külföldön képzelnék el jövőjüket.

A pártok a napokban a szokottnál is jobban koncentrálnak a fiatalabb korosztályra. Mint arról beszámoltunk, a Momentum is azt szeretné, ha 18 év alattiak is szavazhatnának, de ők megelégednének azzal, hogy csak az ellenzéki előválasztásokon.

Klikkantson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!