Hatástalanították a Kvassay hídnál előkerült egytonnás bombát

2020. december 13. – 21:17

frissítve

Hatástalanították a Kvassay hídnál előkerült egytonnás bombát
Fotó: Mihádák Zoltán (MTI)

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyjából egy órán belül sikerült hatástalanítani a katonáknak a budapesti Kvassay hídnál előkerült egytonnás légibombát, közölte az MTI-vel Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje. Ez egyben azt jelenti, hogy a korábban bejelentett korlátozásokat is feloldották. A következő lépés, hogy a katonák elszállítják a bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol majd megsemmisítik.

Pénteken érkezett rendőrségi bejelentés arról, hogy a IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen földmunkák közben bombát találtak. A helyszínen a tűzszerészparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús, GP-2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibomba került elő, amelynek orrgyújtó szerkezete élesített. A bomba hatástalanítását vasárnap este 8 óra körül kezdték meg a katonák, és 9 óra előtt be is befejezték.

A művelet idejére a rendőrség egykilométeres körzetben lezárta a környéket. Lezárták és kiürítették a Rákóczi hidat, a Soroksári utat a Vágóhíd utcától, a Máriássy utat a Mester utcától, a Könyves Kálmán körutat a Mester utcától, a Kvassay Jenő utat a Gubacsi úttól a Hentes utcáig, a Weiss Manfréd utat a Védgát utcától, a Kopaszi-gátat és a Duna érintett szakaszát. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!