Sőt, a Telex kérdéseit teljesen ignorálták

2020. december 10. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

Azon kívül, hogy a Szájerrel kapcsolatos kérdések sem hangozhattak el, nemhogy érdemi válaszok, a hivatalos tájékoztatás más módon is elmaradt: a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormányszóvivő más lapok mellett a Telex más témákban feltett kérdéseit is teljesen ignorálta.

A múlt héten ezeket a kérdéseinket sem olvasták fel és nem is válaszolták meg:

  • Szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség közölte, vezető minisztériumi dolgozót vettek őrizetbe azért, mert a kormánytisztviselő 5%-os tulajdonrészt kapott egy mezőgazdasági vállalkozásból, cserében az állami támogatás elintézéséért. Melyik minisztérium, milyen területen, milyen beosztásban dolgozó tisztségviselőjéről van szó, és felmerült-e a gyanú, hogy voltak társai a hivatali visszaélésben? (Azóta kiderült, hogy az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Nagy Jánost vették őrizetbe korrupció gyanúja miatt.)
  • A kormányzati közlés szerint „Nyomós érvek szólnak amellett, hogy a karácsonyi bő egyhetes időszakra speciális szabályok lépjenek életbe. Jó lenne a családok számára a találkozásokat minél szélesebb körben lehetővé tenni.” Az Operatív Törzs, illetve a járványügyi szakértői munkacsoportok milyen tájékoztatást adtak a kormánynak arról, hogy a jelenlegi adatok fényében milyen kockázatai vannak annak, hogy ha egy (bő) hétre minden korlátozást felold a kormány?
  • Továbbra is folyamatosan érkeznek a panaszos bejelentések arról, hogy nem jutnak hozzá az állampolgárok az influenza védőoltáshoz. Eddig a térítésmentesen rendelkezésre álló oltóanyagból mennyit használtak fel, mennyi van még az állami készletből, és mikor szállítanak ki többet a háziorvosoknak és a családorvosoknak?
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!