A Momentum petíciót indít a teljes előválasztás megvalósításáért

2020. december 10. – 10:53

Másolás

Vágólapra másolva

„Miután a Fidesz megakadályozza, hogy a választáson mindenki a neki legkedvesebb pártra szavazhasson, a mi felelősségünk, hogy a legnyíltabb és legdemokratikusabb módon válasszuk ki a közös ellenzéki jelölteket”

– írja közleményében Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

A párt ezért petíciót indít a teljes előválasztás megvalósításért. A közlemény úgy folytatódik, hogy a Momentum szerint nem csak a közös miniszterelnök-jelöltről és az egyéni jelöltekről, hanem a közös listáról is előválasztáson kell dönteni.

„A pártelitek helyett döntsék el a választók, mely pártok politikusai képviseljék őket 2022 után. Csak így lehet az előválasztás valóban a demokrácia ünnepe!”

Arról ebben a cikkünkben írtunk, hogy a kormány a választási törvény módosításával kikényszeríti a közös indulás legszorosabb formáját az erről tárgyaló ellenzéki pártok között, de valójában korlátozza az egy az egy elleni verseny esélyeit, hiszen a kisebb, akár valóban létező pártokat arra viszi, hogy több, akár potenciálisan az ellenzék számára nyerhető egyéni választókerületben is elinduljanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!