A rendőrség elutasította Hadházy feljelentését a kiszivárgott közmédiás hangfelvétel ügyében

2020. december 9. – 10:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elutasította Hadházy Ákos országgyűlési képviselő feljelentését, amelyet az MTVA-s hangfelvétel ügyében tett. A képviselő szerint a feljelentés postázása és a döntés között három munkanap telt el. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény az ügyben, írja Hadházy a Facebook-oldalán.

A 2019-es európai parlamenti választások előtt Bende Balázs, az MTV vezető szerkesztője egy értekezleten beszélt a tudósításokkal kapcsolatos iránymutatásról és ajánlásról, például, hogy bizonyos témakörökben kiket kérhetnek fel szakértőnek.

Hadházy azt írja, „a BRFK szerint fogalmilag kizárt, hogy az MTVA hűtlen kezelést kövessen el, ugyanis az azt feltételezi, hogy idegen vagyont kezel. Az MTVA által kezelt médiavagyon azonban nem tartozik az állami vagyon körébe, ugyanis a vagyoni jogokat és kötelezettségeket az MTVA-ra átruházták, azokat tulajdonosként gyakorolja, ezért ezek összessége nem tekinthető idegen vagyonnak. A rendőrség szerint olyan pénzügyi tevékenységhez kötődő kötelezettségszegésre van szükség a hűtlen kezelés megállapításához, amely magának az Alapnak okoz vagyoni hátrányt.”

A képviselő értelmezése szerint a rendőrség ezzel azt állítja, hogy „az MTVA-ra átruházott vagyon nem a köz vagyona, hanem az Alap tulajdona, és nem éri vagyoni hátrány az adófizetőket akkor, amikor az MTVA törvényi kötelezettségeit megszegve kormánypropagandát folytat”.

Karas Monika, a Médiatanács elnöke az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén mondta azt, hogy nincs jogkörük eljárni az MTVA-tól kiszivárgott hangfelvételek ügyében.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!