Beparkolt egy kandeláber az I. kerületi mozgáskorlátozott parkolóhelyre

2020. december 8. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg a budapesti I. kerületi Piroska utca az egyetlen hely a világon, ahol sikerült egy kandeláberrel beparkolni a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyre, úgy, hogy azt annak a használhatóságát is szinte a nullára lekorlátozták.

Az Örkény-novellákat idéző helyzetet leleplező fotót a járókelő.hu közhasznú problémabejelentő oldalra küldte be egy bejelentő az alábbi hozzáfűzéssel:

A Piroska utcában úgy festettek fel egy mozgássérült parkolóhelyet, hogy oda az ott levő lámpaoszlop miatt nem lehet beállni.

Forrás: jarokelo.hu
Forrás: jarokelo.hu

A fotó alapján megkerestük az I. kerületi önkormányzatot: hogy került lámpaoszlop a parkolóba?

A válasz lényege: korábban nem így volt, de addig-addig helyezgették a felfestést és a kandelábert ide-oda, míg össze nem csúszott a kettő.

Kissé részletesebben: a Piroska utcában 2005 óta létezik a két egymás utáni mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkoló. Sokáig a kandeláber a két parkoló között volt, pont az osztásnál.

Csakhogy 2017-ben a Piroska utcában felújították a közvilágítási hálózatot, másfajta lámpatesteket helyeztek ki, és egy kicsivel arrébb került az oszlop. A mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeknél a megállás helyét jelző fehér felfestéseket viszont a másik irányba korrigálták. Így állt elő a furcsa helyzet.

Meddig marad ez így?

A hivatalos válasz szerint addig, amíg az időjárási viszonyok, műszaki feltételek lehetővé teszik a felfestés javítását. Ez legkorábban tavasz lesz.

Ennek a cikknek a forrása a Járókelő.hu, kattintson ide, hogy elérje a Járókelő oldalát, ahol további híreket talál közúti problémákról.

Legfrissebb budapesti híreinkért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!