Szijjártó Péter üzent egy régi belga barátjának

2020. december 5. – 17:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy néz ki a magyar kormány EU-s vétója komoly törést okozott egy régi barátságban, legalábbis erre lehet következtetni Szijjártó Péter külügyminiszter bejegyzéséből. Szijjártó a Facebookon fakadt ki Didier Reyndersre, az Európai Bizottság igazságügyi biztosára, amiért a belga politikus korábban arról beszélt, ha Lengyelország és Magyarország nem lép vissza vétótól, akkor nélkülük kell folytatni a munkát.

Szijjártó a bejegyzésében arról ír, hogy amikor Reynders még belga külügyminiszter volt, akkor normális volt a kapcsolatuk sőt, egymás mellett is ültek korábban, ezért nem szólalt meg a politikussal kapcsolatban. Ennek azonban vége, mert Szijjártó eddig tűrte Reynders kritikáját, akit arra kér, hogy fejezze be a lengyelek és a magyarok lenézését és sértegetését, bár az nem derül ki, hogy Reynders nyilatkozatában pontosan mi sértő és lenéző.

Az elmúlt napokban felmerült, hogy a jogállamisági mechanizmus ellen szintén tiltakozó Lengyelország kihátrálna a vétóból, amivel Magyarországgal együtt akadályozzák többek között az EU-s országok koronavírus miatti válságkezelési alapjának megszavazását.

Legfrissebb híreinket itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!