Megnyitottak az első sípályák Eplényben

2020. december 3. – 17:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyitották az első sípályát az eplényi síarénában, jelentette be a síközpont a Facebook-oldalán, ahol a járványügyi szabályok betartásának fontosságára is figyelmeztettek, írja az MTI.

Már két tanulópályát és az 1048 méter hosszú A1-es pályát is használhatják Eplényben, valamint a tanulóliftek mellett működik a négyüléses 757 méter hosszú felvonó is. A pályákon átlagosan 60 centis hóréteg van, írták.

Hangsúlyozták, hogy a sípályán és a kiszolgáló létesítményeknél is ügyelnek arra, hogy ne alakulhasson ki tömeg. Szerintük átlagosan legalább 20 négyzetméter jut majd egy-egy látogatóra a pályákon, a szabad levegőn.

A síközpont területén több fertőtlenítőpontot is kihelyeztek, és vendégeiktől védőmaszk vagy csősál, illetve kesztyű viselését kérik. Kiemelték, hogy a felvonókon is kötelező a védőeszközök használata.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még az előző csütörtöki kormányinfón is azt mondta, akkor még nem döntötték el, kinyithatnak-e a hazai sípályák. Viszont azt mondta, külföldi síelést senki ne tervezzen.

Nyugat-Európában több országban egyelőre zárva maradnak a sípályák az év végi ünnepek idejére, Jean Castex francia miniszterelnök szerdán azt mondta, hogy Franciaország, Németország és Olaszország egyeztetett a zárva tartásról. Svájcban viszont a hatóságok és az idegenforgalmi szektor is egységesen amellett volt, hogy folytassák a síszezont a járványügyi védekezést betartva.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!