A franciák lemondhatnak idén a síelésről

2020. december 2. – 20:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A francia kormány hét nap karanténra kötelezi a külföldi síelésről hazatérőket az év végi ünnepek idejét – közölte szerdán Jean Castex miniszterelnök.

Ezzel külföldre nem lesz érdemes síelni menni, viszont belföldön sem lesz rá módjuk, mert a franciaországi sífelvonók a koronavírus-járvány miatt az év végi ünnepek idejére nem nyithatnak ki.

Jean Castex elmondta: jobban szerette volna „az európai harmonizációt” a sípályák kinyitásának kérdésben, de míg Franciaország, Németország és Olaszország egyeztetett a zárva tartásról, „a spanyolok és a svájciak jelenleg nem ilyen döntések felé tartanak” – írta az MTI.

„Annak megakadályozására, hogy a franciák azon szomszédos országok sípályáin megfertőződjenek a koronavírussal, amelyek kinyitották a síparadicsomaikat, karantént fogunk bevezetni” – mondta a miniszterelnök a BFM hírtelevízióban Spanyolországra és Svájcra utalva.

A francia határok a schengeni övezet tagállamaiból érkezők és az onnan hazatérő franciák számára jelenleg korlátozások nélkül nyitva állnak, a határállomásokon és a repülőtereken ingyenes koronavírus-tesztelést ajánlanak fel az utazóknak, de hatósági karantén senkinek nem kötelező. A síelés miatti korlátozások részenként a kormány azt is tervezi, hogy az utazókat csak negatív koronavírus-teszttel engedné be az országba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!