Szijjártó csak a sajtóból tudta meg, hogy a szexbotrány miatt mondott le Szájer

2020. december 2. – 10:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter nem tudta, hogy Szájer József lemondása mögött a szexbotrány áll, ő is csak a sajtóból értesült róla, mondta a külügyminiszter a 444-nek szerdán.

Szijjártó azt is mondta, annyit tud az ügyről, hogy Szájer „több évtizedes munkája után bejelentette a lemondását, bocsánatot kért. Nem tudunk mást tenni, mint ezt tudomásul venni. Hogy pontosan mi és hogyan történt, majd lehet, hogy egyszer ki fog derülni.”

Kedd délelőtt két belga lap, a Dhnet és a HLN is saját forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy a brüsszeli rendőrök péntek este egy 25 fős szexpartit kapcsoltak le a kijárási korlátozások megszegése miatt.

Néhány órával később Szájer József közleményt adott ki, amiben azt írta „a belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.”

Szájer a közleményben bocsánatot kért, hogy megszegte a kijárási korlátozásokat, és kérte a családját, a munkatársait, választóit, hogy az elmúlt harminc év odaadó és kemény munkájának tükrében értékeljék a személyes botlását.

Ezután nem sokkal megkaptuk a brüsszeli ügyészség közleményét is a történtekről. Ebben beszámolnak az egyik résztvevőről: az 1961-es születésű S. J. az ereszcsatornán próbált meg elmenekülni a helyszínről, ezt egy járókelő vette észre. A férfi az ügyészség szerint menekülés közben megsérülhetett és véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak a rendőrök. Mivel S. J. nem tudta magát a helyszínen igazolni, a rendőrök hazakísérték, ott került elő a diplomata-útlevele, ami alapján azonosítani tudták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!