Semjén Zsolt a Szájer-ügyről: Miért kellene nekem ehhez bármit is szólni?

2020. december 2. – 08:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda reggel a kormányülésre érkező kormánytagokat kérdeztük Szájer József szexbotrányáról.

A Telex tudósítói szerdán kora reggel elmentek Orbán Viktor irodájához, hogy megkérdezzék a szokásos délelőtti kormányülésre érkező kormánytagokat, mit szólnak Szájer József kedden kipattant ügyéhez. Mint ismert, kedden belga lapok világították meg annak hátterét, miért mondott le váratlanul vasárnap a Fidesz legtapasztaltabb európai parlamenti képviselője. A cikkekből és belga ügyészségi közleményekből kiderült, hogy péntek este rendőrségi rajtaütés során fülön csípték Szájer Józsefet, miközben az ereszcsatornán mászva menekült egy a Covid-szabályokat megszegve rendezett 25 fős brüsszeli orgiáról. Szájer táskájában ecstasytablettákat is találtak, ő azt állítja, nem tudja, hogyan kerültek oda, de a bulin való részvételét elismerte.

A Karmelita előtt két kormánytagot tudtunk megszólaltatni szerdán, mielőtt az épületet körbekordonozták (erről később). Mikor Varga Judit igazságügyi minisztert kérdeztük, mit szól a Szájer-botrányhoz, azt felelte, valószínűleg a lemondásra utalva: Szájer József az egyetlen helyes döntést hozta meg ebben a helyzetben. Arról is érdeklődtünk, Varga szerint gyengíti-e a kormány álláspontját Brüsszelben a jogállamiság-vitában ez az eset, de a miniszter erre azt mondta, „nem kívánja kommentálni”. Varga Judit pár perccel később már az épületből posztolt a Facebookjára: „A célt nem téveszthetjük szem elől akkor sem, ha megpróbálják megzavarni figyelmünket: a magyar emberek érdekeit képviseljük Brüsszelben, ha kell akkor Brüsszellel szemben is!” – írta.

Ezután felbukkant Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is, aki a botrányra vonatkozó kérdésünkre csak ennyit mondott:

„Miért kellene nekem ehhez bármit is szólni?”

A Karmelita épülete korábban teljesen megközelíthető volt, egészen az ajtóig tudtak menni a tudósítók, ezek után azonban kijött az épületből nagyjából húsz rendőr, és „felsőbb utasításra” ötvenméteres körben elkordonozták az ajtóhoz vezető utcaszakaszt, az újságírókat pedig a kordonon kívülre küldték.

A Karmelitát elzáró kordonFotó: Fábián Tamás / Telex
A Karmelitát elzáró kordonFotó: Fábián Tamás / Telex

Az eseményeket hamarosan videón is megmutatjuk a Telexen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!