A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselői szerint az egyedüli helyes döntés volt Szájer lemondása

Legfontosabb

2020. december 1. – 18:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményt adott ki a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja, miután kiderült: Szájer József fideszes EP-képviselő a vasárnapi lemondása előtt pénteken részt vett egy több mint 20 fős illegális buliban, amelyről a belga sajtó orgiaként számolt be. A közlemény csupán három mondat, és arról egyáltalán nincs szó benne, hogy miért kellett lemondania Szájernek a kormánypárti képviselőtársai szerint:

„Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.”

A közlemény sem az illegális buli tényére, sem arra nem tér ki, hogy Szájer tagadta, hogy drogot fogyasztott volna. A brüsszeli ügyészség egyébként a Telex kérdésére megerősítette, hogy Szájer táskájából került elő a drog a illegális buli után, és azt is, hogy a fideszes képviselő az ereszcsatornán keresztül próbált meg elmenekülni a rendőrök elől. Mikor elkapták, nem voltak nála iratok, azért a rendőrök hazakísérték, ezután igazolta magát a diplomata-útlevelével. A brüsszeli ügyészség közleményét ebben a cikkünkben ismertettük részletesen.

Amikor korábban kommunikáltak Szájer lemondásáról, akkor még arról írtak, hogy szomorúan fogadták Szájer József döntését, meg arról, hogy a fideszes politikus „legismertebb és legelismertebb magyar európai parlamenti képviselővé vált”. A Facebookon pedig még mindig elérhető az a búcsúposzt, amelyben a „teljes politikai közösségük nevében” mondanak köszönetet neki, amiért

„döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politikai színtéren”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!