Figyelmeztették a Közszolgálati Közalapítvány MSZP-s kurátorát, aki a köztévé kiszivárgott felvételéről akart kérdezni

2020. november 26. – 17:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pártpolitizálás miatt figyelmeztették a Közszolgálati Közalapítvány MSZP-s kurátorát, Kránitz Lászlót, amiért Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnökkel közösen címezett levelet a Közszolgálati Testülethez. Kránitz szerint a levelük nem nyilatkozat volt, hanem csak a kérdéseiket küldték el a testülethez a közmédia működésével kapcsolatban, írja a 24.hu.

A kérdések az M1 vezető szerkesztőjének, Bende Balázsnak a nyilvánosságra került hangfelvételére vonatkoztak. Bende a tavalyi EP-választási kampány előtt egy belső értekezleten azt mondta:

„Mindenki tisztában van vele, hogy május végén európai parlamenti választások vannak, és biztos vagyok benne, hogy senkit nem ér váratlanul, ha azt mondom, hogy bizony ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják. Ha ez a kijelentés valakit váratlanul ér, az most menjen haza.”

A felvétel miatt a közmédiát felügyelő közalapítvány kuratóriumának három, az ellenzék által delegált tagja közösen nyújtott be javaslatot, hogy a testület forduljon kérdésekkel a Médiatanácshoz. A nyolctagú testület ezután 5-3 arányban szavazta le a javaslatot (a Fidesz három és a Médiatanács két tagja szavazott ellene). Kránitz szerint önmagában már az is meglepő volt, hogy napirendre került a javaslatuk, de később kiderült, hogy miért.

„Ezután előálltak egy másik határozati javaslattal, amelynek a lényege az volt, hogy a közmédiában minden rendben van, a szerkesztés független, engem viszont figyelmeztetésben részesítettek, mert közösen írtam alá egy levelet az MSZP-társelnökével”

– mondta Kránitz, aki a határozat szerint azért kapott figyelmeztetést, mert a közösen aláírt levéllel pártpolitizált, ami a közalapítvány kuratóriumi tagjai számára tilos.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!