Ismét átdolgozzák az egészségügyi törvényt

2020. november 10. – 18:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Átdolgozzák és újra a parlament elé viszik az egészségügyi törvényt, jelentette be hétfő este Hollik István az ATV-n. A Fidesz kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy minden szakmai részletben (azaz az átvezényléstől kezdve a magánpraxisban végzett és kórházi munka összehangolásáig) lesz megállapodás.

Minden orvos biztos lehet abban, hogy őket az egész változás csak pozitívan fogja érinteni

– mondta Hollik István hétfő este a Csattban. A részletszabályozásokról állítása szerint jelenleg is egyeztetnek.

Ahogy arról korábban a Telex beszámolt, az Országgyűlés 2020. október 6-án fogadta el az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt. A jogszabály jelentősen emeli az orvosi béreket, emellett számos szabályozást tartalmaz, például külön engedélyhez köti a jövőben az orvosok másodállásait, és az orvosokat kétszer egy évre kirendelhetővé teszi másik kórházba vagy akár másik városba is. A Magyar Orvosi Kamara ezután ízekre szedte az orvosi béremelésről elfogadott törvényt, amely sok orvos tiltakozását is kiváltotta. A kamara azt javasolta, hogy béremelés kivételével a törvény január elsejei hatálybaléptetését is halasszák el, mert az jelen formájában súlyos ellátási és biztonsági problémákat okozhat az egészségügyi ellátásban.

Az ATV műsorában Hollik az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényen kívül arról is beszélt: jelenleg vizsgálják, hogy a digitális oktatás miatt a járvány idején ingyenes legyen az internethasználat a pedagógusoknak és a kisgyerekes családoknak.

Ide kattintva olvashatóak a Telex legfrissebb hírei >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!