50 ezres bónuszt oszt Szarka az SZFE üzemeltetési munkatársainak

2020. november 09. – 18:46

Másolás

Vágólapra másolva

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti kancellárja levélben üzent az az SZFE üzemeltetési munkatársainak, hogy bruttó 50 ezer forinttal jutalmazza őket, írja a 444.

Szarka indoklása szerint ezek a dolgozók

kiemelten teljesítették munkaköri kötelezettségüket az egyetem életét megbénító hallgatói blokád méltatlan körülményei ellenére is.

A lap szerint a dolgozók közül volt olyan, aki egyből felajánlotta az összeget az egyetem hallgatóinak. Az SZFE blokád alá vételének történetében múlt héten történt újabb fordulat, amikor Szarka Gábor és Novák Emil általános rektorhelyettes felfüggesztették a Színház- és Filmművészeti Egyetem őszi félévét. Az egyetem épületében így oktatás jelenleg nem folyhat, a kollégiumot sem vehetik igénybe a hallgatók.

A Telex legfrissebb híreiért ide kattintson

Az SZFE-n zajló blokádról itt írtunk részletesen, az egyetemfoglalókról készített videónkat itt találja:

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass