BKK: Az ingyenes parkolás indokolatlan nehézséget okoz a Budapesten közlekedőknek

2020. november 6. – 16:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tisztában van azzal, hogy sokak életét kényelmesebbé teszi, ha autóval közelíthetik meg úti céljukat, a november 7-én induló metrópótlás miatt azonban további jelentős pluszterhet ró a fővárosban közlekedőkre az ingyenes parkolás miatt megnövekedő gépjárműforgalom.” Így reagáltak a kormány keddi bejelentésére, amely alapján ismét ingyenes lett a parkolás az egész országban.

Mint írják, hetek óta készítik fel a budapestieket arra, hogy a hármas metró középső szakaszának lezárása miatt a belváros több forgalmas útszakaszán is torlódásokra, és hosszabb utazási időre kell számítani. „A legkritikusabb várhatóan a Váci úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Kiskörúton lesz a helyzet, azonban a korlátozások, a számos forgalmas útvonalon megváltozó forgalmi rend és az összesen 13 kilométeres útszakaszon kijelölt buszsávok miatt kialakuló közúti torlódások várhatóan a teljes főváros és az elővárosok közlekedésére is hatással lesznek majd” – fogalmaznak a közleményben.„

A Telex friss híreit itt találja >>>

Szerintük a metrópótlás miatti korlátozások már önmagunkban is sok nehézséget okoznak minden Budapesten közlekedőnek, de csak továbbront a helyzeten, hogy az ingyenes parkolás miatt nehezebben találnak majd az autók parkolóhelyet, és a buszsávokban fognak várakozni sok esetben. A BKK és a Fővárosi Önkormányzat szerint ”a díjmentes parkolás ismételt bevezetése most rendkívül rossz időzítéssel érkezett, és indokolatlan nehézségeket okozhat a következő hetekben.„

Mint azt korábban megírtuk, november 7-én, szombaton kezdődik a 3-as metró középső szakaszának felújítása, ami várhatóan másfél évig tart majd. Ezalatt a Nagyvárad tér és Lehel tér között metrópótló buszokkal lehet majd utazni.

A metrópótlás forgalmi rendjéről térképes felületen, lakótérségekre és városrészekre bontva tájékozódhatnak az utasok a bkk.hu/m3felujitas oldalon, az ”Interaktív térkép" menüpont alatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!